Cursus horse management
Deze cursus is onmisbaar gebleken voor mensen die hun eerste IJslander hebben gekocht of willen gaan kopen! Verantwoord en bedachtzaam aan je eerste IJslander beginnen voorkomt teleurstellingen en onnodige kosten. Deze is toegankelijk voor beginnende IJslanderhouders, maar biedt ook diepgang voor meer ervaren ruiters.Het betreft een lesprogramma voor mensen die een IJslander hebben of denken om er één aan te schaffen. Deze cursus is ontstaan om IJslanderruiters een goede en brede basis te bieden wat betreft paardmanagement, waar zij en hun (toekomstigste) IJslanders de rest van hun IJslanderloopbaan plezier van zullen hebben. Tijdens deze cursus geef ik les aan de keukentafel, in het weiland en op een paard. Dit alles gaat plaatsvinden op mijn thuislocatie (en eigen bedrijf), Frá Eldi in Brummen (Gelderland). Inmiddels zijn er al 5 lichtingen van de cursus Horse Management afgerond.
Ik ben gecertificeerd trainer/instructeur IJslandse paarden (VIT-basis, FEIF level 1) en Figures Test instructor level 1 (voorheen Tölt in Harmony). In 2016 ben ik begonnen met Frá Eldi, en werk ik als trainer en instructeur. Ik heb in 2013 de lerarenopleiding afgerond en werk sindsdien als docent. Ik gebruik mijn didactische vaardigheden aangepast aan de ruiter. Mijn streven is om een sterk gefundeerde basis te ontwikkelen, waarbij paard en ruiter zich prettig voelen. Onder de video staat een voorbeeld van hoe de cursus er uit kan zien.
H O R S E
M A N A G E M E N T
Nieuwe data voor 2024/2025 zijn bekend!
Les 1 (3 november 2024)
10.00-13.30
Kennismaken en praten over het ras: de IJslander
Wat zijn de behoeftes van dit ras? Wat is realistisch om bij dit ras te verwachten? Waarom heb je een IJslander gekocht? Of waarom wil je er graag één kopen? Wat lees ik in een advertentie, moet ik bij dit paard gaan kijken? Is het een match? Ook alle aspecten van tölt en telgang worden besproken deze dag.
Les 2 (24 november 2024)
10.00-13.30
Harnachement: zadels, hoofdstellen, bitten
Er zijn talloze verschillende zadels, hoofdstellen, bitten en bitloze optomingen, ieder met hun eigen doel. Maar wanneer gebruik je nou wat? Ook het harnachement voor de ruiter wordt hierbij niet vergeten.
Les 3 (8 december 2024)
10.00-13.30
Hoeven, ijzers, hoefschoenen, ballenboots, springschoenen
Heb je voorkeur voor ijzers of wil je eens hoefschoenen proberen? Wat zijn Duplo’s eigenlijk? We delen ervaringen en kunnen alle soorten hoeven en hoefbeslag (en andersoortige hulpmiddelen) bekijken en bespreken.
Les 4 (5 januari 2025)
10.00-13.30
Gezondheid en ziektes, voeding, weidebeheer
Hoe voer ik mijn IJslander? Wanneer wordt een paard hoefbevangen? Heeft mijn paard zomereczeem of gewoon jeuk? Speelt voeding een rol hierbij? Hoe hou ik mijn paard op een gezond gewicht?
Les 5 (19 januari 2025)
10.00-17:00 (Let op: langer dan de voorgaande lesdagen!)
Gedrag van je IJslander en privé grondwerkles
Duwt jouw paard je wel eens opzij? Of kun je hem juist niet te pakken krijgen in de wei? We praten deze dag over hoe jouw houding en energie uitstraalt naar je paard en hoe je hier mee om kunt gaan. Het doel? Vertrouwen krijgen in elkaar en een stabiele band opbouwen. Deze kennis gaan we gelijk toepassen in de praktijk tijdens de individuele grondwerklessen.
Prijs: 495 euro
Inbegrepen: 5 cursusdagen, koffie/thee, versnaperingen, en lunch.